IZASLANSTVO OPĆINE BORAVILO U POSJETI PRIJATELJSKOJ OPĆINI U SLOVAČKOJ

Izaslanstvo Općine predvođeno načelnikom Matom Barukčićem boravilo je u Zborovu nad Bystricou od 14. – 16.rujna ove godine. U izaslanstvu su bili: Zdenko Medved – vijećnik Općinskog vijeća, Nikola Čiš – vijećnik i predsjednik Matice Slovačke Zokov Gaj i Željko Vremić – pročelnik i predsjednik Vatrogasne zajednice Zdenci.

Izaslanstvo je sudjelovalo na poziv prijatelja iz Slovačke na dijelu programa upriličenog u prigodi Dana općine, a koje se obilježava nizom manifestacija pod nazivom ZBOROVO – ZBOROVO. U kulturno umjetničkom dijelu programa nastupili su članice i članovi KUD-a ZDENAC iz Zdenaca.


Nastup KUD-a ZDENAC sa velikim zanimanjem pratili su naši prijatelji Zborovčani i njihovi gosti. Ovim nastupom omogućeno je našim domaćinima da vide i čuju dio baštine našeg kraja, ali je to zasigurno nagrada članicama i članovima na njihovu strpljivom radu.

Odlazak u Slovačku organizira se tradicionalno, te se naizmjenično posjećuju. Tako općina Zdenci jedne godine ugošćuje prijatelje iz Slovačke, a druge godine ide k njima u goste. Dobri odnosi dviju općina rezultirali su prošlogodišnjim potpisivanjem povelja o suradnji na planu vatrogastva, a u pripremi je suradnja lovačkog društva i kulturno-umjetničkih društava.

Naše prijatelje iz Slovačke u prigodi njihova slavlja posjetili su brojni zvaničnici iz: Slovačke, Češke i Poljske. Načelnik Barukčić iskoristio je priliku sa kolegicama i kolegama načelnicima općina iz ovih zemalja obaviti razgovore vezane za njihova iskustva kod ulaska u Uniju. Dogovoreni su kontakti putem telefona te je izražena njihova spremnost u pomoći općini Zdenci kod nominacije projekata prema Uniji, kako u tehničkoj izradi tako i u lobiranju za prolazak.

Menu Title
Skip to content