ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Uz nazočnost brojnih uzvanika održana je svečana sjednica Općinskog vijeća općine Zdenci u prigodi Dana općine i blagdana Sv. Mihaela. Svečanoj sjednici nazočili su: Josip Novogradec – predsjednik Skupštine Virovitičko – podravske županije, Ana Marija – Petin V.D. pročelnica Odjela za razvoj gospodarstva i poljoprivrede, Željko Tomljanović – ravnatelj Županijske uprave za ceste, Nikola Bataković – izaslanik generalnog direktora Hrvatskih voda, Marija Maračić – predsjednica Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja, počasni građanin Općine msgr. Ivan Štrbenac, načelnici susjednih općina, župnici: Željko Strnak, Vicko Obradović, Mato Tokić i JOSIP Marić, predsjednik Saveza Slovaka u RH Andrija Kuric, predstavnici javnih poduzeća i ustanova, vijećnici općinskog vijeća, čelnici gotovo svih udruga, predstavnici medija i ostali.

Svečana sjednica započela je HIMNOM u izvođenju članica pjevačkog zbora KUD-a ZDENAC, nastavila uvodnim referatom Načelnika, koji je u svom obraćanju iznio osnovne naznake rada u protekloj godini, ali i mandatu obzirom da je slijedeće godina izborna. Općina Zdenci unatoč recesijskom vremenu uspješno se razvija. U mandatu koji je iza nas možemo kazati da je u svim naseljima riješen problem vodoopskrbe, da nema više makadama, da je rekonstruirana javna rasvjeta, da zdenčani imaju besplatan dječji vrtić da su izgrađeni trgovi, pločnici, šetnice, obnovljena kino-dvorana, Trg hrvatskih branitelja, da kolonija kipara doživljava svoj procvat i niz drugih uspjeha. Načelnik se zahvalio svima koji su u zdenačkim projektima vidjeli vrijednosti te ih kao takve prepoznali i financijski pomogli.

Središnji događaj svečanosti bilo je potpisivanje Ugovora o izgradnji kanalizacije u Zdencima. Vrijednost ovih radova je nešto preko 11.000.000,00 kn. kanalizacija bi se gradila u Zdencima i Dugoj Međi sa pročistačem. Ova investicija je jedan od razvojnih projekata Vlade RH. O ovoj godini predviđeno je izvesti radova za cca 1.500.000,00 kn. U financiranju projekta sudjeluju Hrvatske vode sa 90% i Općina Zdenci sa 10%. Investiciju vodi PAPUK d.o.o. Orahovica, a temeljem provedenog postupka javne nabave za izvođača je kao najpovoljnija izabrana BISTRA d.o.o. Đurđevac. Radovi će započeti odmah, a krenut će se od pročistača kao najniže točke kanalizacije.


Menu Title
Skip to content