NAČELNIK PRIMIO STUDENTE I URUČIO IM BESPOVRATNE POTPORE

Općina Zdenci u brizi za mlade i nadarene realizira već treću godinu projekt bespovratnih potpora svim studentima sa svog područja. Potporu dobivaju svi studenti uz uvjet da nisu korisnici drugih potpora, da uredno polažu ispite  ( godina za godinu ) i da im prihod po članu domaćinstva nije veći od 1.500,00 kn.

Ove godine po raspisanom pozivu javilo se šest studenata koji su ispunili kriterije koje je utvrdilo Općinsko vijeće, te im je danas na prigodan način Načelnik uručio potpore za razdoblje do kraja godine. Potpore za mjesece u 2013.godini dobivat će na svoje tekuće račune. Ovogodišnji iznos potpora je 300,00 kn. Prijemu za studente nazočili su predsjednik Vijeća g. Zdenko Tajz i zamjenik predsjednika Vijeća g. Šime Jurlina. Čelnici Općine u razgovoru sa studentima naglasili su kako danas nije lako iznaći sredstva za ovakve namjene, ali da su svjesni da ulaganje u razvoj mladih ljudi i njihovo obrazovanje ima veliki značaj za budućnost. Načelnik je izrazio zadovoljstvo što svi mladi koji uspješno završe fakultet, zahvaljujući mjerama Vlade, angažiranjem čelnika Općine i razumijevanju gospodarstvenika uspijevaju odraditi pripravnički staž, a vrlo često i ostaviti dobar dojam na poslodavce te se trajno i zaposliti. Načelnik je izrazio veliku zahvalnost tvrtkama koje na ovaj način pomažu mladima, ali zasigurno i sebi jer si osiguravaju obrazovane ljude koji u budućnosti trebaju nositi teret razvoja.

Neki od korisnika bespovratnih potpora, koriste ih od samog početka, te su iskoristili priliku i zahvalili Načelniku i suradnicima na pomoći i projektima koje Općina osmišljava za mlade. Naglasili su da je od velike važnosti ostanak u svojoj općini i rješavanje pitanja zaposlenja. Načelnik i suradnici obećali su mladima da će koristiti njihovo znanje već sada dok su na fakultetima te ih kao i do sada uključivati u neke aktivnosti Općine.

Menu Title
Skip to content