OPĆINA ZDENCI NEZADOVOLJNA BROJEM DOBIVENIH RADNIKA NA JAVNIM RADOVIMA

Broj nezaposlenih osoba sa područja općine Zdenci veći je nego ikada. Tako je i zainteresiranost za rad na javnim radovima dosegnula vrhunac. Općina je pripremila Program za zapošljavanje deset osoba. Iako je broj zainteresiranih znatno veći, toliko je mogla osigurati sredstava u svom proračunu. Međutim, Hrvatski zavod za zapošljavanje odobrio je svega četiri radnika dok je drugim općinama u susjedstvu zahtjev odobren u cijelosti.

Nezadovoljni nezaposleni svakodnevno dolaze u Općinu iskazujući svoje razočarenje, a Načelnik i suradnici nemaju mogućnosti udovoljiti jer je paradoks kod ovog izbora da je Zavod sa spiska od deset odabranih sam obavio izbor ovo četiri zaposlenih.

Po riječima Načelnika ovo nije prvi puta da se općini Zdenci manje odobrava od traženog, a susjedi zapošljavaju i cijele „brigade“. Zasigurno da ovakvo ponašanje odgovornih u Zavodu za zapošljavanje daje pravo posumnjati u ispravne namjere osobito prema ovoj Općini.

Načelnik je uputio pismeni prigovor na postupanje Zavoda i zatražio od službe za interni nadzor da obavi kontrolu kako bi utvrdili jeli bilo nepravilnosti ili ne. Razlog sumnjama svakako postoji jer ako jedna općina dobiva petnaest, druga sedamnaest onda zasigurno je nejasan kriterij zašto Zdenci samo četiri. Vjerojatno odgovorni znaju koji je kriterij pa se u Općini nadaju odgovoru na svoje pitanje.


Menu Title
Skip to content