ZA ZDENAČKU KANALIZACIJU JOŠ 500.000,00 kn DODATNIH SREDSTAVA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dobre vijesti stižu i sa gradilišta zdenačke kanalizacije gdje radovi dobro napreduju, ali i iz Hrvatskih voda, koje su iz svojih redovnih sredstava izdvojili dodatnih 500.000,00 kn za ovaj objekt.

Radovi na zdenačkoj kanalizaciji dobro napreduju. Izvođač radova BISTRA iz Đurđevca nastavio je prošle godine započete radove, te koristi svaki dan koji je pogodan za nastavak radova. Do sada je izvedeno gotovo dva kilometra kanalizacije. Po planu izvođača radova u ovoj godini završila bi se kompletna kanalizacijska mreža, dakle svih devet kilometara. To znači u naseljima: Zdenci, Duga Međa i Bankovci, a u idućoj godini radilo bi se na pročistaču, a to znači da bi stanovnici ovih naselja i ostali mogli početi koristiti kanalizaciju već negdje do Miholja 2014.godine.

 

Što se tiče financiranja, Hrvatske vode su i u ovom projektu, kao i u mnogim do sada realiziranim na području Općine Zdenci, pokazale izuzetno razumijevanje, te sa ovih dodatnih 500.000,00 kn ukupno za ovu godinu osigurali 5.000.000,00 kn. Općina sudjeluje sa ostatkom sredstava. Izuzetno smo zadovoljni praćenjem financiranja od strane Hrvatskih voda, koje jedine uz Općinska sredstva sudjeluju u ovom projektu, kazao je općinski načelnik g. Barukčić, te poručio da nema mjesta strahu od zastoja u započetim projektima o kojima govore pojedini politički suparnici, plašeći stanovnike zdenačke općine u ovo predizborno vrijeme. Barukčić je poručio ne samo da će se nastaviti započeti projekti već će uskoro krenuti niz novih, koji će dodatno poboljšati standard stanovnika ove Općine.

Načelnik pregovara sa izvođačem da se odmah nakon uspješno obavljene tlačne probe ulične kanalizacijske mreže priđe izradi priključaka za sve one koji budu bili zainteresirani. Izražena je spremnost izvođača na takav zahtjev, a u konkretnom slučaju značilo bi to u „paketu“ znatno jeftiniji priključak. Ovih dana Načelnik i suradnici donijet će i Odluku o modelima financijskih olakšica kod priključenja na vodne građevine ( kanalizaciju i vodovod ).

Menu Title
Skip to content