Posjet 3. razreda OŠ “Ivan Goran Kovačić” udruzi Rukotvorine

Dana 13. ožujka, 3. razred učiteljice Biljane Tramošljanin posjetio je udrugu Rukotvorine iz Zdenaca, kako bi u sklopu predmeta Prirode i društvo, gradiva Moj zavičaj u prošlosti, saznali i vidjeli više o starim običajima i načinima izrade ručnih radova.

Predsjednica udruge, gđa. Marija Rončević, pokazala je djeci slavonski podmetač, za koji je udruga dobila priznanje Hrvatske turističke zajednice, Zeleni cvijet. Također je navela sve manifestacije koja udruga tijekom godine održava i u kojima sudjeluje, a jedna od značajnijih je “Ja posijah lan”, koja se održava u mjesecu srpnju, pa je ovom prilikom pokazan lan i njegove sjemenke koje će se uskoro posaditi kako bi bio spreman za nadolazeću manifestaciju.

Veliko zanimanje je izazvao tkalački stan gdje im je objašnjeno i pokazano kako se na njemu radi i koji su njegovi dijelovi, što su djeca sa velikim zanimanjem poslušali a kasnije ispitivali što ih zanima te zapisali u svoje bilježnice.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Menu Title
Skip to content