22. obljetnica pogibije petorice hrvatskih branitelja u Modriči

Udruga HVIDR-a u suradnji s Udrugom hrvatskih branitelja lječenih od PTSP-a i Općinom Crnac, 20. svibnja organizirala je 3. memorijalni maraton “Modriča 92”, kako bi obilježili 22. obljetnicu pogibije petorice hrvatskih branitelja.

Maraton je počeo u 08,00 sati u centru Orahovice ispred spomen obilježja palim hrvatskim braniteljima, a završni cilj im je bio dolazak u Veliki Rastovac. Izaslanstvo je tijekom maratona posjetilo grobna mjesta: u Orahovici Miroslava Međimurca, u Kutovima Zdravka Kevčića, u Starom Petrovom Polju grobno mjesto Josipa Klobučara, te u Novom Petrovom Polju grobno mjesto Vlade Golika.

Načelnik općine Zdenci, Tomislav Durmić i predsjednica Općinskog vijeća, gđa Vidica Kovačević, zajedno sa UHDDBR Duga Međa, te ostalim udrugama, položili su vijenac i zapalili lampione na groblju u Kutovima na grobnom mjestu Zdravka Kevčića.

U središtu Velikog Rastovca su dočekali maratonce i održan je protokol polaganja cvjetnih aranžmana i paljenja svijeća obitelji poginulih branitelja, kako Općine Crnac, tako i ostalih općina. Domaćin, načelnik Općine Crnac obratio se okupljenima prigodnim riječima, a nakon toga je održana misa zadušnica u crkvi u Velikom Rastovcu.

U Zdencima je slijedila izložba fotografija iz Domovinskog rata u Društvenom domu u Zdencima u organizaciji UDVDR ogranak Orahovica te prigodni domjenak.

 

SAM_0162SAM_0164SAM_0169OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Menu Title
Skip to content