DANI OPĆINE ZDENCI 2014.

Obilježavanje ovogodišnje proslave Dana općine Zdenci koji se vezuje za blagdan Svetog Mihaela, zaštitnika mjesta Zdenci, 29. rujna 2014. obogaćen je brojnim sadržajima i započinje u nedjelju 21.rujna a završava na sam blagdan, 29. rujna ove godine. U organizaciju ove proslave osim Općine uključile su se sve Udruge koje djeluju na području  općine Zdenci i svaka će na svoj način doprinijeti svojim učešćem u obogaćivanju određenih sadržaja i događanja predviđenih Programom obilježavanja Dana općine .

Tradicionalni općinski kup u gađanju glinenih golubova održat će se 21. rujna na strelištu Orahovica s početkom u 9 ,00 sati.

Po prvi puta će u Programu obilježavanja, na dan 23. rujana s početkom u 10,00 sati, sudjelovati i polaznici vrtića koji će raznim sportskim aktivnostima  „Trčanjem do zdravlja“  na nogometnom igralištu Zdenci dati svoj doprinos ovoj manifestaciji  i  za uloženi trud i postignute rezultate biti nagrađeni slatkišima i nagradama ,a  učenici Osnovne škole Ivan Goran Kovačić bit će sudionici Biciklijade koja će se održati 25.rujna s početkom u 11,00 sati.

Osim sportskih aktivnosti vrijedno će biti zasigurno posjetiti i Izložbu skulptura autora Tomislava Martinčevića, našeg sumještanina, koji gajeći ljubav prema umjetnosti, slikarstvu i kiparstvu, posjeduje vrlo lijepu zbirku skulptura koju će mještani po prvi puta moći vidjeti upravo na ovoj izložbi a njeno otvaranje će biti 24. rujna u 18,00 sati u Muzejsko galerijskom prostoru.

Svakako treba spomenuti i Izložbu ručnih radova i starih predmeta koju će prirediti članice udruge Rukotvorine Zdenci koja će također biti otvorena istoga dana.

Muzejsko galerijski prostor postat će bogatiji za još jedan lijepi broj umjetničkih slika koje su nastale na ovogodišnjoj koloniji slikara početkom rujna ove godine  i vrijednost su koju uistinu treba vidjeti.

Općina Zdenci će svojim sugrađanima, povodom obilježavanja Dana općine ove godine pokloniti i jednu kazališnu predstavu – HIT KOMEDIJU „SLAVONSKI TRIPTIH“ koja će se  održati  u kino dvorani u Zdencima u četvrtak  25.rujna s početkom u 19 sati.

Ova monodrama, mlade glumice Aleksandre Demše, vodi gledatelja kroz posve različite životne priče tri Slavonke. Ona predstavlja tri lika: Baku Marišku, Poljoprivrednicu Maru i „Sponzorušu“ Macu, koje kroz svoje osebujne životne priče progovaraju  o stvarnosti  i okruženju u kojem žive .

Predstavu je uistinu šteta propustiti, puna je smijeha i oduševljenja  i zasigurno će biti nagrađena sa puno pljeska.  ZA SVE POSJETITELJE ULAZ JE SLOBODAN.

Za petak, 26.rujna sazvana je Svečana sjednica Općinskog vijeća koja će se održati s početkom u 12,00 sati u kino dvorani u Zdencima, a na koju su pozvani brojni gosti, od saborskih zastupnika i  predstavnika županijske, gradskih i općinskih vlasti, do gospodarstvenika, predstavnika raznih institucija, predstavnika crkve, udruga i zaslužnih pojedinaca.

Prije svečane sjednice Općinskog vijeća izaslanstvo općine će, predvođeno  načelnikom Tomislavom Durmićem, kod središnjeg križa  na mjesnom groblju u Zdencima, položiti vijence i zapaliti svijeće za sve poginule u domovinskom ratu kao  i na grob prvog načelnika općine, prof. Frane Verovića.

Isto tako prije svečane sjednice Općinskog vijeća  u 11,30 sati sati bit će otvoren novouređen Mjesni dom u  mjestu Slavonske Bare.

Program obilježavanja  Dana općine Zdenci, 29.rujna 2014. nastavlja se u subotu 27.rujna sportskim aktivnostima i ostalim sadržajima u organizacije Udruge branitelja, a u popodnevnim satima kulturno umjetničkim programom u šatoru ispred Biljemerkanta. Bit će to jedno lijepo druženje koje će za posjetitelje prirediti članovi  nekoliko kulturno umjetničkih društava, a druženje uz pjesmu i tamburaše nastavlja se koncertom Tamburaškog sastava KOČIJE.

U  prijepodnevnim satima u nedjelju 28.rujna održava se tradicionalni ribički kup općine Zdenci u organizaciji  ŠRK Linjak Zdenci, a  u popodnevnim satima  s početkom u 16,00 sati nogometna utakmica na igralištu NK Sloga Zdenci  između NK KOZICE I NK SLOGE .

Jedno lijepo i ugodno druženje na kojem će mnogi zapjevati i zaplesati priredit će nam zasigurno i  Tamburaški sastav FIJAKER čiji koncert počinje u  20 sati također u nedjelju 28.rujna u centru pod šatorom i trajat će do ranih jutarnjih sati.

Na sam blagdan Svetog Mihaela 29.rujna kada slavimo i Dan pripadnika policije u 10,00  bit će priređen  svečani prijem pripadnika Policije u uredu načelnika.

Svečana sveta misa u crkvi Svetog Mihaela bit će služena istog dana s početkom u 11,00 sati.

 

      Mještani općine Zdenci pozivamo vas na ovu manifestaciju pod nazivom

           DANI OPĆINE ZDENCI 2014.

 Predsjednica Općinskog vijeća                                                                                       Načelnik općine

Vidica Kovačević                                                                                                               Tomislav Durmić

Menu Title
Skip to content