KOLONIJA KIPARA I SLIKARA U ZDENCIMA

Mato Tijardović i Ivica Tolić kipari nadaleko poznate Ernestinovačke kolonije  i ove godine su sudionici  tradicionalne, dvanaeste po redu, kolonije kipara u Zdencima koja je radom započela 08. rujna a u sklopu  programa obilježavanja Dana općine 29. rujna 2014.

Ovogodišnja skulptura koju će izraditi bit će skulptura katoličkog sveca , Svetog Martina čije ime vezujemo za blagdan Martinja.

Članovi  likovne udruge „KLAS“ i z Čepina i „LIKAR“ iz Osijeka, slikari Slavica i Branko Jalovičar i Gordana Vučemilović, sudionici brojnih kolonija  i izložbi ,  na ovogodišnjoj koloniji  slikat će pejzaže i motive kroz različite tehnike.

Narednih nekoliko dana kipari i slikari dat će sve od sebe da prenesu svoje impresije  u drvo i na platno  a  nastali radovi  postat će eksponati na izložbama koja će biti otvorene povodom obilježavanja Dana općine.

Ispunjeni dojmovima prekrasnog druženja koje je obilježilo ovaj susret umjetničkog stvaralaštva umjetnici su izrazili želju za ponovnim susretom na slijedećoj koloniji.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Menu Title
Skip to content