NAČELNIK OPĆINE TOMISLAV DURMIĆ OTVORIO VRIJEDNU IZLOŽBU

Povodom obilježavanja Dana općine  u Muzejsko galerijskom prostoru u Zdencima otvorena je vrijedna  izložba. Po prvi puta u ovom prostoru posjetitelji imaju priliku vidjeti dio zbirke skulpture gospodina Tomislava  Martinčevića. Tomislav  Martinčević rođen je 1977.  U Virovitici. Djetinstvo i odrastanje provodi u Zdencima, gdje završava i osnovnu školu.  Nakon opće gimnazije završene u Orahovici studira modni dizajn u Zagrebu. Iz ljubavi prema umjetnosti, kiparstvu pa i slikarstvu, nastavlja svoj umjetnički put kroz izradu skulptura, posjeduje vrlo lijepu zbirku . Ima širok spektar djelovanja, od restauracije zagrebačkih pročelja, lijevanja i izrade vrlo složenih kalupa i odljeva do pokretanja raznih projekata povezanih upravo s  kiparstvom. Do sada je imao nekoliko vrlo lijepih i uspjelih izložbi : Dom Marina Držića u Dubrovniku, na Međunarodnoj izložbi minijatura u Zaprešiću,  Izložba u organizaciji Matice Hrvatske u Orahovici, a ima i nekih van granica lijepe naše.

Muzejsko galerijski prostor općine Zdenci postaje bogatiji i za nekoliko vrijednih likovnih radova, nekoliko  slika koje su nastale na likovnoj koloniji ove godine održane u sklopu obilježavanja Dana općine. Članovi likovne udruge KLAS iz Čepina i LIKAR iz Osijeka, slikari Slavica i Branko Jalovičar, kao i Gordana Vučemilović sudionici ovogodišnje likovne kolonije naslikali su lijepi  broj  slika i poklonili je općini Zdenci , a i njih su  posjetitelji također mogli vidjeti na ovoj izložbi.

Članica Udruge Rukotvorine Zdenci,  izložile su vrijedne i vrlo lijepe ručne radove  nastale tkanjem na tkalačkom stanu . U svojoj zbirci posjeduju puno starih premeta vezanih za obradu lana čijom obradom nastaje platno koje koriste  za izradu ručnih radova  .

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Menu Title
Skip to content