SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE ZDENCI

Središnji događaj u programa obilježavanja Dana općine Zdenci je Svečana sjednica Općinskog vijeća  održana 26. rujna u kino dvorani u Zdencima kojoj su se odazvali brojni uzvanici. Pored župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića  sjednici su nazočili  predsjednica Županijske skupštine Ana Marija Petin , zamjenici župana Sanja Bošnjak i Igor Pavković ,  zamjenik gradonačelnika Orahovice Darko Žužak , brojni načelnici  općina VPŽ-e , gospodarstvenici, obrtnici, nositelji OPG-a, predstavnici državnih institucija, crkve, članovi Općinskog vijeća u sadašnjem sastavu, članovi vijeća u prvom sazivu i predstavnici brojnih Udruga .

Prije Svečane sjednice Općinskog vijeća izaslanstvo općine, predvođeno načelnikom Tomislavom Durmićem, položilo je vijence i zapalilo svijeće za sve poginule branitelje i stradalnike domovinskog rata kao i na grob prvog načelnika općine Zdenci.

Na samom početku Svečane sjednice nazočne je pozdravila predsjednica Općinskog vijeća, Vidica Kovačević, izražavajući dobrodošlicu i riječi zahvale brojnim uzvanicima koji su svojim dolaskom uveličali proslavu Dana općine Zdenci. Između ostalog naglasila je da je Općinsko vijeće od konstituiranja do danas, održalo 11 sjednica na kojima se raspravljalo o 89 točaka dnevnog reda, donošeno 47 Odluka i usvojene više izvješća i informacija. Nastojimo i nastajat ćemo, kazala je Kovačević, kroz općinski proračun i donošenjem odluka osigurati što veći dio onoga što je prijeka potreba mještana ove  općine, učiniti ga razvojnim, socijalno osjetljivim , a ponajprije stabilnim.

Mislim da smo na dobrom putu i da smo u proteklom jednogodišnjem razdoblju učinili i činimo određene pomake i stvaramo  preduvjete za ulaganja u infrastrukturu i razvoj, što će u konačnici rezultirati zadovoljstvom mještana ove općine.

Načelnik općine Tomislav Durmić u svom obraćanju, između ostalog, je naglasio  da je obveza aktualne općinske vlati i njega osobno Program za koji im je dano povjerenje  mještana općine Zdenci i kako vjeruje da će on biti i velikim dijelom i ostvaren. U svom izlaganju  istaknuo je  niz započetih i već realiziranih  projekata : legalizaciju i certificiranje objekata, rješavanje imovinsko pravnih odnosa,pripremu dokumentacije pisanje i pripremanje projekata za javljanje na natječaje  raspisane od strane ministarstva i fondova EU. Na raspisani natječaj Fonda za regionalni razvoj prijavili smo mjesne domove s dokumentacijom za obnovu objekata u Bankovcima, Slavonskim Barama, Obradovcima, Donjem Predrijevu i kino dvorane u Zdencima. Na natječaju je prošao i odobrena su sredstva za obnovu  mjesnog doma u Slavonskim Barama čiji su radovi završeni i koji će upravo danas biti predan na korištenje mještanima Slavonskih Bara.

Još je mnogo posla i projekata pred nama, rješavamo vlasničke odnose i dokumentaciju oko izgradnje mrtvačnica. U planu su izgradnje mrtvačnica u Zokovom Gaju, Donjem Predrijevu, Kutovima i Slavonskim Barama,  pokrenuli smo izgradnju poslovno-edukacijskog centra kao i sportsko rekreacijskog  prostora za mlade u Zdencima. Cilj nam je nastavak razvoja infrastrukture i stvaranje preduvjeta za dolazak potencijalnih ulagača, otvaranje radnih mjesta i zapošljavanje.

Cilj nam je stvoriti kvalitetnije uvjete života i rada na području cijele općine, nizom mjera potaknuti cjelovit razvoj i prosperitet kako u poljoprivredi, tako u obrtništvu,malom i srednjem poduzetništvu, turizmu, očuvanju kulturne baštine, uređenju i očuvanju okoliša, kako bi  Zdence učinili ugodnim domom za sve nas i naše potomke a mlade zadržali na ovim prostorima, rekao je između ostalog načelnik Tomislav Durmić.

Nakon prigodnih riječi zamjenice župana i rođene Zdenčanke sve nazočne je pozdravio, a slavljenicima čestitao njihov Dan općine, župan Virovitičko podravske županije Tomislav Tolušić.

Čelništvo općine Zdenci uistinu radi i trudi se  svim silama pružiti svojim sumještanima normalne uvijete za život, a mi smo tu da im pomognemo. Evo mogu reći da ćemo uskoro krenuti s jednim velikim projektom i to na inicijativu načelnika i čelništva općine, a to je izgradnja novog doma zdravlja u Zdencima. Općina će dati zemljište, već se radi na projektnoj dokumentaciji i vjerujem da ćemo već za slijedeći Dan općine otvoriti novu ambulantu u Zdencima, rekao je između ostalog župan Tomislav Tolušić.

Na kraju ove Svečane sjednice,  Odlukom općinskog vijeća, dodijeljena su i uručena Općinska javna priznanja ovogodišnjim dobitnicima, a primili su ih : Stjepan Šorman za 57 puta darovanu krv i dugogodišnji volonterski rad u Crvenom križu, Dobrovoljno vatrogasno društvo Zdenci za iskazanu aktivnost u poplavama 2014.godine, a za dugogodišnji rad i brigu o zdravlju mještana općine Zdenci dr.med. Željka Perić-Sekulić , koja se zahvalila u ime nagrađenih.

Po završetku Svečane sjednice  župan Tomislav Tolušić, načelnik Tomislav Durmić i član Mjesnog odbora mjesta Slavonske Bare Dražen Bogojević svečano su otvorili novouređeni Dom u Slavonskim Barama .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Menu Title
Skip to content