U ZDENCIMA ŽIVI MJEŠTANKA SA 102. GODINE ŽIVOTA

Povodom obilježavanja  Međunarodnog Dana starih osoba, 01.listopada, načelnik općine Tomislav Durmić i predsjednica Općinskog vijeća Vidica Kovačević posjetili su najstariju mještanku Općine Zdenci, baku Luciju Barbarić koja je rođena 11.12. 1912. godine u Donjem Kosinju a sada živi u Zdencima. Kao mala djevojčica ,sa samo pet godina , ostala je bez oca i u potrebi za  golim preživljavanjem „ trbuhom za kruhom „ doselila se s majkom u Slavoniju.  Cijeli život provela je radeći na poljoprivredi , skrbila i podizala brojnu obitelj u Novom Petrovom Polju a kada je onemoćala doselila se kod kćerke u Zdence gdje i danas živi.

Baka Lucija koja uskoro navršava  102. godine je vrlo komunikativna, pamćenje je još  jako dobro služi, osjeća se dobro, a kod liječnika je , kako sama kaže, bila samo dva puta u životu.

Čestitajući joj na ovako lijepim godinama načelnik je baki Luciji uručio buket cvijeća i knjigu o Zdencima kojoj se baka jako obradovala, a budući da čita još uvijek bez naočala , obećala je da će puno toga iz nje pročitati. Izražavajući veliku zahvalnost na ovoj posjeti i brizi za stare  i bolesne,  sa suzama radosnicama i velikom riječi „Hvala i Bog vas blagoslovio“ ispratila je čelništvo Općine na odlasku.

Menu Title
Skip to content