ODRŽANA 4. KOBASIJADA U DUGOJ MEĐI

U nedjelju 04. siječnja 2015. godine održana je četvrta tradicionalna Kobasijada u organizaciji UHBDDR-Duga Međa. Manifestacija je organizirana uz pomoć Općine Zdenci, a poseban gost je bio i župan Virovitičko-podravske županije g. Tomislav Tolušić. Uz prigodno druženje udruga je organizirala natjecanje u kategorijama za najdužu i najdeblju kobasicu – tradicionalnu slavonsku deliciju, te takmičenje u brzom ispijanju vina.

U  kategoriji za najdužu kobasicu u konkurenciji 25 natjecatelja 1. mjesto osvojio je Dejan Blagojević iz Kutova, a 2. mjesto Miroslav Zlosa iz Zdenaca. U kategoriji za najdeblju kobasicu 1. mjesto osvojio je Vladimir Šikić iz Velimirovca, a drugo mjesto Hrvoje Vidović iz Velikog Rastovca. U natjecanju brzog ispijanja vina između 12 natjecatelja najsposobniji se iskazao Goran Bulić iz Zdenaca, dok je drugo mjesto osvojio Josip Bušljeta iz Duge Međe. U nadasve zanimljivim natjecanjima pobjednici i drugoplasirani su nagrađeni vrijednim nagradama.

Na manifestaciji se okupilo više od stotinu ljudi koji su se družili, zabavljali i natjecali, a sve je popraćeno uz vesele tamburaše. Uz veliku vatru na otvorenom moglo se vidjeti i mlado i staro, a  za sve goste osigurano je kuhano vino i domaće langošice. Organizator si je i ovoga puta dao truda, te je ova manifestacija zaista lijepa prilika za druženje, natjecanje i neizostavno konzumiranje domaće slavonske kobasice, prave delicije.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Menu Title
Skip to content