ODRŽANO 14. “ZDENAČKO ČIJALO”

U subotu 31. siječnja 2015. godine u prostorijama Doma kulture u Zdencima održano je 14. “Zdenačko čijalo”, tradicionalni slavonski običaj čijanja perja u organizaciji udruge “Rukotvorine” iz Zdenaca, a pod pokroviteljstvom Općine Zdenci .

Sudjelovala su četiri kulturno-umjetnička društva: KUD “Zdenac” iz Zdenaca, KUD “Bizovac” iz Bizovca, KUD “Josip Šošić” iz Tenja, te KUD “Klasje Slavonije” iz Antunovca. Čijalo je otvorio načelnik Općine Zdenci Tomislav Durmić, a manifestaciji su nazočili zamjenik načelnika Općine Čačinci Alen Jurenac, predsjednica Općinskog vijeća Općine Zdenci Vidica Kovačević, zamjenik predsjednice Općinskog vijeća Općine Zdenci Dražen Bogojević, te mnogobrojni posjetitelji po čemu se može zaključiti da je manifestacija bila i više nego uspješna.

Na kraju programa gosti i posjetitelji su se zabavili uz nastup tamburaškog sastava “Kočije” iz Narda. Udruga “Rukotvorine” još jednom je pokazala kako se velikom ljubavlju i trudom može oživjeti bogatstvo stare Slavonije, vratiti vrijeme i uživati u starim slavonskim običajima.

0201cijalo1 0201cijalo2 0201cijalo6 0201cijalo7

Menu Title
Skip to content