Kolonija slikara u Zdencima

U sklopu programa obilježavanja Dana općine Zdenci održana je u subotu, 29.08.2015. u Zdencima kolonija slikara amatera na kojoj je sudjelovalo 14 slikara:

Jadranka Berak, Antun Sabo, Suzana Lešnjaković,Dragica Čuturilo Petrač, Branko Jalovičar,Stjepan Juriša, Daniel Jakovljević, Josip Gribl, Vlatka Vukelić, Edita Starčević,Vlado Wagner, Vesna Vajda i Ivan Vajda.

Bili su to članovi likovne udruge BEL-ART Belišće iz Belišća, članovi likovne udruge KLAS iz Čepina te članovi slatinskog likovnog kluba SLIK iz Slatine. Načelnik općine Tomislav Durmić i predsjednica općinskog vijeća Vidica Kovačević riječima dobrodošlice pozdravili su sudionike ove slikarske kolonije i proveli s njima cjelodnevno druženje.

Na ovom lijepom i ugodnom druženju nastala je vrijedna i uistinu lijepa zbirka od oko dvadesetak likovnih radova rađena tehnikom ulja ,pastela i akvarela koju su naslikali sudionici ove kolonije i ostavili je u trajno vlasništvo općini Zdenci .

Slike nastale na ovoj koloniji povećat će slikarsku zbirku općine a nastale radove posjetitelji će moći vidjeti na prigodnoj izložbi koja će biti otvorena u prigodi obilježavanja Dana općine.  U znak zahvalnosti na ovako lijepoj donaciji načelnik općine upriličio je za sve sudionike zajednički ručak izražavajući zadovoljstvo i želju za nastavkom ovako lijepe suradnje a u ime sudionika ove kolonije zahvalnost na lijepom druženju i gostoljubivosti izrazio je predsjednik likovne udruge BEL-ART iz Belišća gospodin Ivan Vajda rođeni Zdenčanin.

Menu Title
Skip to content