Planirani program obilježavanja Dana Općine, nastavlja se…

Prema predviđenom programu obilježavanja Dana Općine održan je u utorak 22. rujna vatrogasni višeboj u organizaciji Vatrogasne zajednice Općine Zdenci na nogometnom igralištu s početkom u 17,00 sati pri kojem su prisustvovala učenici OŠ Ivan Goran Kovačić Zdenci. Podijeljeni u nekoliko ekipa takmičili su se kroz nekoliko igara. Iako su djevojčice bile najspretnije, svi su se odlično zabavili kroz iskazanu želju za ponovnim druženjem.

U 18,00 sati održana je slikarska izložba akademskog slikara Franje Molnara u Muzejsko – galerijskom prostoru u Zdencima. Umjetniku je ovo druga izložba u Zdencima, a ovaj put se predstavio sa portretima i autoportretima čime je oduševio velik broj posjetitelja. Slike će biti izložene do petka 25. rujna do 17,00 sati kako bi posjetitelji koji nisu bili u mogućnosti doći na otvorenje, ipak mogli pogledati neprocjenjiva djela ovog umjetnika našeg kraja.

U srijedu 23. rujna Udruga Paleta suvenira iz Osijeka organizirala je radionicu izrada suvenira od slame kao i izložbu slika i radova u ovoj tehnici koju je predstavila Đurđica Jurić, članica ove Udruge. Posjetitelji su imali priliku po prvi puta u Zdencima vidjeti ovakvu jednu izložbu i pokušati svladati tehniku izrade suvenira od slame. Također, po prvi puta, mještanima Zdenaca predstavila se Udruga Matice Slovačke Našice sa svojom maštovitom izradom suvenira od bakrene žice što se također moglo vidjeti pri izravnoj izradi. Gosti iz Udruge oduševili su posjetitelje svojom gastronomskom ponudom iz slovačke kuhinje.

Istoga dana održane su u Domu kulture igre i druženja umirovljenika u organizaciji Udruge umirovljenika Općine Zdenci. Sudionici ovih igara i druženja bili su članovi Udruge umirovljenika iz Belišća. Takmičenje se odvijalo u nekoliko disciplina, u kartanju, šahu i pikadu, a pobjednicima za osvojena prva mjesta nagrade je uručio načelnik Općine Tomislav Durmić.

Udruga umirovljenika Belišće je već tradicionalno četvrtu godinu za redom sudjeluje na Sportskim susretima, a po prvi puta na ovom druženju bili su i gosti, članovi Udruge umirovljenika „Druga mladost“ iz Slavonskog Broda koji su svojim izvođenjem pučkih igrokaza oduševili sve posjetitelje ovih susreta za što su nagrađeni velikim pljeskom. Gosti na ovim događanjima izrazili su veliko zadovoljstvo oko organizacije ove manifestacije izrazivši želju za nastavkom ovako lijepe suradnje i druženja koje se nastavilo uz glazbu i zabavu u vedrom i veselom raspoloženju.

 

Menu Title
Skip to content