Općina Zdenci među pet općina pilot projekta komasacije

U prostorijama vijećnice Općine Zdenci održana je prezentacija za obiteljska poljoprivredna gospodarstva sa područja općine na temu komasacije poljoprivrednog zemljišta, pročišćavanja otpadnih voda i navodnjavanja. Gosti su bili ravnateljica Agencije za poljoprivredno zemljište Blaženka Mićević, dožupan Virovitičko – podravske županije Zdravko Dijaković, predstavnici Izraelskog veleposlanstva te proizvođači opreme za pročišćavanje otpadnih voda i navodnjavanje iz Izraela.

Načelnik Općine Tomislav Durmić nije krio oduševljenje što je od pet jedinica lokalne samouprave na području cijele Republike Hrvatske odabrana upravo i Općina Zdenci kao pilot projekt komasacije. „Ovo je dokaz kako se upornost nagrađuje, prilikom nekoliko sastanaka u Agenciji za poljoprivredno zemljište, upoznali smo ravnateljicu agencije sa kakvim se sve problemima suočavamo u proteklih desetak i više godina oko poljoprivrednog zemljišta, a to su veliki broj usitnjenih katastarskih čestica, nesređene zemljišne knjige i sl. koji su od velikog značaja za poljoprivrednike, općinu i državu.“

Komasacija će se provoditi na području K.O. Zdenci koja obuhvaća 2525 hektara površine, to je vrlo skup proces, a ovaj projekt bit će besplatan za vlasnike zemljišta koji budu sudjelovali u projektu. Slijedeći radni sastanak na koji će biti pozvani mještani čije se zemljište nalazi na tom području trebao bi biti tijekom idućeg tjedna.

Menu Title
Skip to content