Predstavnici MO Zokov Gaj na sastanku kod načelnika Durmića

Načelnik općine Tomislav Durmić održao je u svom uredu radni sastanak sa predstavnicima Mjesnog odbora Zokov Gaj. Razgovaralo se o problemima i potrebama mještana ovog mjesta te poboljšanju kvalitete življenja kao i radu i djelovanju Matice slovačke koja djeluje u mjestu.

U svom izlaganju načelnik općine, Tomislav Durmić , upoznao je prisutne o aktivnostima koje se provode oko izgradnje kuće oproštaja čija bi izgradnja trebala započeti ove godine.

Što se tiče rada i djelovanja Matice slovačke Zokov Gaj načelnik je u svom izlaganju rekao da je uvijek, a tako će biti i u budućnosti, podržavao i podržava rad svih udruga, pa tako i Matice slovačke osiguravajući kroz Proračun financijska sredstva za njihov rad, no dijeli mišljenje jednog dijela mještana da za uređenje objekta ,koji bi trebao biti mjesto kulturne baštine tzv. Slovačka kuća, nema potrebe jer ne zadovoljava potrebne uvijete i nažalost sada je u jako lošem stanju . Uređenje tog objekta iziskuje velika novčana sredstva a opravdanost ovakvog ulaganja postaje upitna imajući na umu vrijeme u kojem se nalazimo i broj žitelja koji živi na ovim prostorima.

Moja razmišljanja, a s tim se slaže i veći broj mještana ovog mjesta, kazao je načelnik idu u smjeru poduzimanja aktivnosti oko uređenja mjesnog doma koji bi onda zadovoljio potrebe svih mještana a i Matici slovačkoj osigurao adekvatan prostor u svrhu njegovanja i čuvanja kulturne baštine.

U tijeku je izrada idejnog rješenja za uređenje mjesnog doma kojim bi se riješio sanitarni čvor, uredila kuhinja, nabavila oprema i osigurao prostor za zadovoljenje onih potreba koje su mještanima neophodne . Kada bude gotovo ovo idejno rješenje, ponovno ćemo se naći i razgovarati i pokušati uskladiti želje i potrebe kazao je načelnik Tomislav Durmić. Predstavnici Mjesnog odbora složili su se s ovim prijedlogom i načinom razmišljanja te izrazili želju za nastavkom razgovora kad se za to ukaže potreba.

Menu Title
Skip to content