Udruge općine Zdenci pripremaju natjecanje u kuhanju čobanca

Predstavnici udruga koje djeluju na području općine Zdenci kao i članovi Odbora za kulturne manifestacije na poziv načelnika odazvali su se sastanku na kojem se razgovaralo o održavanju ove manifestacije kao i o obilježavanju 25. lipnja Dana državnosti.

Bit će to prigoda da se zajedničkim druženjem, kako članova Udruga tako i mještana općine Zdenci, obilježi ovaj značajan datum Republike Hrvatske koji na ovakav način obilježavamo po drugi put u Zdencima, a vjerujem da će se ova manifestacija nastaviti i biti jedan od datuma u kalendaru obilježavanja kulturnih manifestacija općine Zdenci.

Cilj ovakvog okupljanja je postići zajedništvo i podršku u radu svih Udruga koje djeluju na području općine Zdenci, a da u tome uspijevamo pokazalo je upravo ovakvo druženje prošle godine prigodom obilježavanja Dana državnosti uz odaziv velikog broja mještana naše općine.

Pokrovitelj ove manifestacije je općina Zdenci , a želja nam je da se obilježavanju ovog značajnog datuma za Republiku Hrvatsku i zajedničkom druženju odazove što veći broj mještana sa područja općine Zdenci, naglasio je u svom izlaganju načelnik Tomislav Durmić.

Program obilježavanja Dana državnosti započet će polaganjem vijenaca na mjesnom groblju u Zdencima za sve poginule u Domovinskom ratu, zatim će u 11,00 sati u mjesnoj crkvi Svetog Mihaela u Zdencima biti služena Sveta Misa , a druženje će se nastaviti u vedrom i veselom raspoloženju na prostoru iza mjesnog doma uz kuhani čobanac koji će skuhati članovi i članice udruga naše općine kazala, između ostalog, predsjednica Odbora za kulturne manifestacije općine Zdenci Vidica Kovačević.

Menu Title
Skip to content