SLIKARSKOM KOLONIJOM ZAPOČELO OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE ZDENCI

Kolonijom slikara amatera i ove godine započinje program obilježavanja Dana općine Zdenci. Sudionici kolonije bili su članovi likovnih udruga iz Belišća, Osijeka, Čepina, Valpova , Suhopolja i Virovitice.

Načelnik općine Tomislav Durmić i predsjednica općinskog vijeća Vidica Kovačević riječima dobrodošlice pozdravili su sudionike ove slikarske kolonije i proveli s njima cjelodnevno druženje.
Na ovoj likovnoj koloniji, koja se tradicionalno održava u Zdencima, nastala je lijepa zbirka slika koju će sudionici kolonije pokloniti organizatoru – općini Zdenci, čime će postojeća zbirka u muzejsko galerijskom prostoru biti bogatija za još nekoliko lijepih slika rađenih različitim tehnikama od akrila, akvarela i pastela do ulja na platnu.

U znak zahvalnosti na ovoj donaciji načelnik općine upriličio je za sve sudionike zajednički ručak izražavajući zadovoljstvo i želju za nastavkom ovako lijepe suradnje, a u i me sudionika ove kolonije zahvalnost na gostoljubivosti i lijepom druženju izrazio je predsjednik likovne udruge BEL-ART iz Belišća gospodin Ivan Vajda, rođeni Zdenčanin. Održavanje ove kolonije uz Općinu Zdenci pomoglo je poduzeće Voda d.o.o Orahovica i Virovitičko podravska županija.

Menu Title
Skip to content