Vidica Kovačević nova predsjednica zdenačkih umirovljenika

U nazočnosti načelnika općine Zdenci Tomislava Durmića, predstavnika umirovljeničkih udruga iz cijele Slavonije te dopredsjednika Matice umirovljenika Virovitičko-podravske županije Antuna Hana, u Domu kulture u Zdencima održana je izborno-izvještajna Skupština Udruge umirovljenika Zdenci.

Izvješće o radu pu proteklom periodu podnio je predsjednik Veljko Mikić:

– Prema predviđenom planu odradili smo gotovo sve zacrtane aktivnosti i trudili se olakšati život našim članovima koliko je to bilo moguće. Obilazili smo svoje teško bolesne i nemoćne članove povodom blagdana i darivali ih skromnim poklonima. U 2016. Godini nastavljena je suradnja s Maticom umirovljenika grada Belišća kroz sportske i rekreativne aktivnosti te međusobnih posjeta za Dan grada Belišća i Dan općine Zdenci. Isto tako surađivali smo s ostalim umirovljeničkim udrugama te udrugama s područja općine, a posebno se moram danas zahvaliti Općini i našem načelniku Tomislavu Durmiću i predsjednici općinskog Vijeća Vidici Kovačević koji su nam uvijek bili potpora i pomoć u našim aktivnostima. – rekao je predsjednik Mikić. Nakon podnesenih izvješća o financijskom poslovanju i Nadzornog odbora, pristupilo se izborima za novo vodstvo Udruge. Na prijedlog kandidacijskog povjerenstva, Skupština je jednoglasno potvrdila da je predsjednica udruge u novom mandatu Vidica Kovačević, dopredsjednik je Slavko Kašuba, dužnost tajnika obavljat će Ivan Čačinović, a ostali članovi novog Upravnog odbora su Željko Hološ, Miroslav Zlosa, Stevo Hulak, Đuro Pancer, Zoriuca Mađaš, Zvonko Jug, Darko Eichler i Rajka Abramović. U novi Nadzorni odbor izabrani su Milan Marković, Marija Mikić i Slavko Špoljarić.

Nova predsjednica Vidica Kovačević zahvalila se na izboru te nazočnima rekla:

– Nadam se da ćemo nastaviti dobrim putem kojim je krenulo bivše vodstvo, u planu je niz aktivnosti koje želimo realizirati, a isto tako u hodu ćemo razgovarati o novim idejama. Želimo što je više moguće olakšati i uljepšati život našim članovima, da se zajedno družimo, organiziramo humanitarne i druge aktivnosti, a jedan od ciljeva je i pokrenuti umirovljeničke zabave u Zdencima. – rekla je između ostalog Kovačević. Nazočne na Skupštini pozdravili su redom gosti iz umirovljeničkih udruga iz Milanovca, Golog Brda, Svetog Đurađa, Voćina, Orahovice, Rezovca, Čemernice, Belišća i Lukača, dopredsjednik Matice umirovljenika Virovitičko-podravske županije Antun Hana te potom i načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić:

– Udruga umirovljenika iznimno je aktivna udruga, koja se uz svoje redovne obveze bavi u humanitarnim radom što je za svaku pohvalu. Općina Zdenci je uvijek bila na raspolaganju ovoj udruzi i tako će i ostati u budućnosti, bit ćemo redovna podrška u svim njihovim aktivnostima. – rekao je Durmić.

Menu Title
Skip to content