NAČELNIK OPĆINE U POSJETI OBITELJI HORVAT

Načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić i predsjednica Općinskog vijeća Vidica Kovačević posjetili su obitelj Horvat iz Zdenaca povodom rođenja djeteta te im uručili novčanu potporu i prigodne poklone. Rođenjem malog Ante, četvrtog djeteta, ova mlada obitelj ostvarila je novčanu potporu u iznosu od 7.0000,00 kuna što je regulirano Odlukom Općinskog vijeća o potporama obiteljima s više djece, a u cilju povećanja broja rođenih na području općine Zdenci.

Prema navedenoj Odluci obiteljima za prvo rođeno dijete dodjeljuje je novčana potpora u iznosu od 1.000,00 kuna, za drugo 1.500,00, za treće 2.500,00, za četvrto 3.000,00 i dodatne 4.000,00 kuna po osnovi kumstva Općine Zdenci. Za svako dijete od četvrtog pa nadalje isplaćuje se novčana potpora u iznosu od 6.000,00 kuna.

U cilju pronatalitetne politike i pomoći mladim obiteljima na području općine Zdenci, Općina je osigurala za sve polaznike besplatan boravak u vrtiću, besplatne udžbenike za sve đake prvake, sufinancira troškove prijevoza učenicima srednjih škola, a svi redovni studenti primaju novčanu naknadu u iznosu od 700,00 kuna mjesečno.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Menu Title
Skip to content