DANI OPĆINE ZDENCI Otvorena izložba ratnih fotografija 2. bojne 132. brigade

U Muzejsko-galerijskom prostoru u Zdencima u povodu Dana općine te organizaciji ratnog zapovjedništva 2. bojne 132. brigade i UHBDVDR Orahovica, postavljena je izložba ratnih fotografija 2. bojne 132. brigade, predstavljena dva ratna dokumentarna filma te održano predavanje o ratnim događanjima u Hrvatskoj. Izložbu je otvorio načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić.

-U povodu Dana općine postavljena je ova izložba u čast svim našim hrvatskim braniteljima pripadnicima 2. bojne 132. brigade, a posebno u spomen na sve poginule i nestale. Hvala pripadnicima Bojne, Miroslavu Totu predsjedniku UHBDVDR Orahovica sakupljaču ratnih fotografija te predavačima na trudu i dolasku te uveličavanju Dana naše općine. – rekao je načelnik Durmić. Predavači su bili ratni dozapovjednik 2. bojne pukovnik Goran Sokol, general Specijalne policije Mirko Horvatin te bojnik Nikola Masnikosa ratni dozapovjednik 3. bojne 132. brigade Našice.

– Ovo predavanje i izložba organizirani su uz povod Dana općine i u sklopu skorog obilježavanja Dana 2. bojne 132. brigade. U sklopu cijele priče tu su dva filma, film mladog autora Dine Mataza ”Orahovica u Domovinskom ratu” te film Hrvatskog povijesnog muzeja. Predavači koji su bili dio ove priče su dio projekta ”Domovina i ja” koji provodi upravo ovaj tim predavača. Cilj je naravno, da se ne zaboravi, jer mi smo ti koji danas moramo pričati i prenositi istinu o Domovinskom ratu kako bi ona ostala vječni dio novije hrvatske povijesti – rekao je jedna od predavača pukovnik Goran Sokol. (www.icv.hr, vg)

Menu Title
Skip to content