OBAVIJEST O PREVENCIJI ŠIRENJA COVID – 19

Poštovane mještanke i mještani Općine Zdenci,

u cilju sprečavanja širenja COVID – 19, Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je važne Odluke. Virovitičko – podravska županija zasad nema oboljelih od COVID – 19, a samim time ni Općina Zdenci. Obavezni smo se strogo pridržavati protuepidemijskih mjera i stroge mjere socijalnih distanciranja.

Stroga mjera socijalnog distanciranja nalaže izbjegavanje bliskog osobnog kontakta u razmaku od najmanje dva (2) metra u zatvorenom prostoru i jednog (1) metra na otvorenom prostoru. Bitno je održavanje higijene ruku prilikom ulaska i izlaska iz trgovina, ljekarnih te svih drugih objekata dezinfekcijskim sredstvima. Molimo Vas da se donesenih Odluka pridržavate kako bi sačuvali svoje zdravlje i zdravlje drugih oko Vas.

Sve Odluke donešene od Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske objavljene su na stranicama Općine Zdenci, a ovo su neke od njih primjenjivije na naše područje:

1. Odluka o zabrani korištenja dječjih igrališta na otvorenom – zabranjuje se korištenje dječjih igrališta na otvorenom.

2. Odluka o radnom vremenu – radno vrijeme trgovina biti će od 08,00 – 17,00 sati.

3. Odluka o načinu održavanja pogreba – pogrebi, posljedni ispraćaji i polaganje urne održava se isključivo u najužem krugu obitelji i predstavnika vjerske zajednice, obavijest o smrti (osmrtnica) ne smije sadržavati vrijeme i mjesto pogreba, posljednjeg ispraćaja te polaganja urne.
Odlukom se obustavlja organizacija glazbenih usluga i usluga dostave cvijeća i svijeća.

4. Odluka o mjerama prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva – sklapanje braka i životnog partnerstva obavljati će se u najužem krugu obitelji, službenom osobom, predstavnikom vjerske zajednice, poštujući mjere i upute koje donosi Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

5. Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima – uvodi se protuepidemijska mjera strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba.

6. Odluka o zatvaranju tržnice – u cilju sprečavanja COVID – 19 tržnica Zdenci se privremeno zatvara.

7. Odluka o privremenoj obustavi javnog prometa – obustavlja se javni linijski prijevoz putnika u unutarnjem cestovnom prometu izuzev taxi prijevoza, javni linijski prijevoz putnika u međunarodnom cestovnom prometu, javni prijevoz osoba u željezničkom prometu, tramvaji i drugi javnogradski prijevozi.

Za sve ostale informacije možete se obratiti načelniku Stožera civilne zaštite Općine Zdenci na broj mobitela: 091 164 6300 ili Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Zdenci na broj telefona: 033/646-000

NAČELNIK

Tomislav Durmić

Menu Title
Skip to content