e – PROPUSNICE

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, 01. travnja 2020. godine donio je Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

Prilikom ulaska i izlaska s područja stalnog prebivališta ili stalnog boravka moraju se poštovati slijedeće mjere:

– socijalnog distanciranja
– ne zadržavanja na javnim površinama
– posjedovati valjanu propusnicu izdanu kroz sustav e- Propusnice (https://www.koronavirus.hr/najnovije/od-danas-dostupan-sustav-e-propusni… )

Propusnice za ulazak i izlazak iz područja prebivališta ili stalnog boravišta izdaju putem sustava e-Propusnice odgovorne osobe u pravnoj osobi, izabrani liječnik obiteljske medicine i nadležni stožer civilne zaštite na rok od 1 do 14 dana, ovisno o razlogu zbog kojeg se propusnice izdaju. Sve pravne i fizičke osobe koje su izdale propusnice do dana stupanja na snagu ove Odluke, dužne su najkasnije do 5. travnja 2020. sve izdane propusnice zamijeniti e-Propusnicama.

Od 6. travnja 2020. napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka moguće je samo s e-Propusnicama. Stanovnici koji nemaju mogućnost prijave u sustav još uvijek mogu zatražiti propusnicu slanjem zahtjeva na mail ili telefonski.

Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o zabrani napuštanja mjesta – e-Propusnice

Menu Title
Skip to content