Udruga umirovljenika Zdenci održala godišnju skupštinu: Iznimnom marljivošću postigli odlične rezultate

Udruga umirovljenika Zdenci održala je svoju redovnu, godišnju skupštinu u svom “dnevnom boravku” u Domu kulture. U nazočnosti brojnih gostiju prijatelja udruge te posebno načelnika općine Tomislava Durmića, prezentiran je iznimno uspješan rad udruge koji je kroz izvješće o radu predstavila predsjednica Vidica Kovačević.

-Moram naglasiti da nas je i u prošloj godinu usporila pandemija koronavirusa koja nam je znatno smanjila broj planiranih aktivnosti. Tako su smanjeni odlasci u lječilišne toplice, druženja, izleti i zabave. Ipak smo uspjeli puno toga s obzirom na uvjete i organizirati pa su tako odrađeni Susreti umirovljenika u povodu Dana općine Zdenci, a posebno smo sretni što smo uspjeli pomoći našim starim i teško bolesnim članovima kojima smo i ovog puta povodom uskrsnih i božićnih blagdana uručili prigodne pakete i poklone što je njima jako puno značilo jer osjete da su dio naše velike obitelji. Podijeljeno je ukupno 117 paketa. Nažalost, u prošloj godini napustilo nas je 16 naših članova od kojih smo se dostojno oprostili. Prošle godine smo od Općine Zdenci dobili novi, uređeni prostor za rad te su nam Općina i načelnik Tomislav Durmić znatno pomogli i u opremanju tog prostora na čemu smo od srca zahvalni. Na kraju još jedno veliko hvala Općini i načelniku Tomislavu Durmiću na ogromnoj pomoći u svemu i sigurna sam da će tako biti i u narednom periodu. Želja mi je da ostatak života provedemo u dobrom zdravlju sa što više osmijeha i radosti u srcu, da se što više okupljamo i družimo jer ćemo tako lakše podnositi sve naše poteškoće koje nas svakodnevno pritišću u danima koji su pred nama – rekla je Kovačević te kroz plan rada najavila nekoliko aktivnosti među kojima redovne umirovljeničke zabave da tradicionalne Susrete umirovljenika povodom Dana općine.

Kroz riječ gostiju obratio se načelnik Tomislav Durmić pohvalivši rad udruge naglasivši kako je udruga iznimnom marljivošću došla do odličnih rezultata.

-Kompletnu životnu zajednicu je poremetila ta nesretna korona pa tako i rad vaše udruge, ali vi ste pokazali kako se marljivošću i upornošću može jako puno. Stoga vas pohvaljujem i čestitam na tome, a mi kao Općina smo naravno uvijek uz vas. Kao što smo i obećali, osigurali smo vam i pomogli u opremanju prostora za rad, dobili ste redovna obećana sredstva za vaš rad iz općinskog proračuna i mogu samo obećati da ćemo uvijek biti tu i dostupni za svaki vid pomoći. Hvala vam što ste redovni i aktivni na svim općinskim manifestacijama i mogu vam samo poželjeti puno zdravlja i sreće da se još dugo zajedno družimo – rekao je načelnik Durmić.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

Menu Title
Skip to content