Učenica OŠ I.G. Kovačić Zdenci Lucija Škorvaga pobjednica natječaja “Otmimo od zaborava 2021.-2022.”

Pred kraj nastavne godine u OŠ Mikleuš završena je i posljednja faza provedbe projekta „Domovina i ja – među mladima“. Projekt, financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, koji početke bilježi početkom ove nastavne godine, konačno je dosegnuo svoj vrhunac nagrađivanjem učenika, sudionika na natječaju „Otmimo od zaborava 2021. – 2022.“ čiji je cilj podizanje svijesti učenika osnovnih škola o tematici Domovinskog rata. Na natječaj su se javili i sudjelovali učenici i učenice osmih razreda OŠ Eugena Kumičića Slatina, OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica, OŠ Ivana Gorana Kovačića Zdenci te OŠ Mikleuš.

Prvo je mjesto osvojila Lucija Škorvaga iz OŠ Ivana Gorana Kovačića Zdenci za najbolji likovni rad s tematikom Domovinskog rata, 2. mjesto osvojio je Kristijan Škrnički iz OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica za najbolji video uradak s tematikom Domovinskog rata, a 3. mjesto podijelile su učenice Katarina Terek iz OŠ Eugena Kumičića Slatina te Ivona Troha iz OŠ Mikleuš za najbolji pregledni i literarni rad. Učenicima je nagrade i priznanja uručio nastavnik povijesti, ujedno i pokretač natječaja, Dino Mataz sa željom da se iduće godine na natječaj prijavi i veći broj učenika.

Dodjelom nagrada službeno je završen i projekt „Domovina i ja – među mladima“ koji OŠ Mikleuš intenzivno provodi od rujna 2021. godine. Kroz cijeli projekt obilježeni su svi važniji datumi zavičajne povijesti s naglaskom na tematiku Domovinskog rata.

– Naša učenica Lucija Škorvaga osvojila je prvo mjesto svojim likovnim ostvarajem. Za svoj trud je nagrađena i lijepom nagradom koja će ju još dugo sjećati na osnovnoškolske dane. Pohvalnice za sudjelovanje dobili su Luka Obad, Petar Šipoš, Lana Kunštek, Ena Bogojević, Nika Pleša, Ines Kiš i Ivana Brekalo. Zahvalnice su pripale i učiteljicama Marijani Karan i Biljani Kuduz koje su učenike vodile kroz zadatak natječaja. U sklopu ovog projekta posebno nas je iznenadio posjet povjesničara i publicista Dine Mataza koji nam je nagrade i pohvalnice uručio. Radujemo se natječaju i iduće godine i naravno uvijek se rado odazovemo jer nam je stalo do zaštite digniteta i vrijednosti Domovinskog rata – kaže ravnateljica Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Zdenci Ivana Pavelić.

https://www.icv.hr/2022/06/ucenica-os-i-g-kovacic-zdenci-lucija-skorvaga-pobjednica-natjecaja-otmimo-od-zaborava-2021-2022/

Menu Title
Skip to content