Načelnik Tomislav Durmić dočekao i pozdravio zdenačke prvašiće

Osnovna škola ”Ivan Goran Kovačić” u Zdencima postala je bogatija za devet novih učenika. Njih je posebno pozdravio načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić i poželio im puno uspjeha u daljnjem školovanju.

– Počela je nova školska godina i svim učenicima, učiteljima i roditeljima želim puno sreće u istoj, a posebno sreću želim našim novim učenicima, prvašićima koji prvi puta sjedaju u školske klupe – rekao je Durmić koji u školu nije došao praznih ruku, naime obradovao je baš prvašiće prigodnim poklonima koji će im dobro doći u nadolazećim danima.

– Nažalost, kao i većina škola u našoj županiji, i naša je pogođena negativnim trendom smanjivanja broja učenika. Tako smo u područnim odjelima u Velikom Rastovcu upisali samo tri učenika prvog razreda. Možemo se, ove godine, pohvaliti brojem prvašića u Crncu gdje smo upisali čak pet učenika što je lijepa brojka s obzirom da prošle godine tamo nismo imali niti jedno dijete u prvom razredu. Vrijednost ulaganja u obrazovanje prepoznale su i općine iz kojih dolaze naši učenici. Ove godine su pomogli našim roditeljima tako što su financirali sve druge obrazovne materijale koji su dočekali naše učenike na školskim klupama. Na neke pojave u društvu ne možemo utjecati, ali svakako se svi možemo potruditi da nam ova nova školska godina bude zanimljiva, zabavna i poučna – rekla je ravnateljica OŠ ”Ivan Goran Kovačić” Zdenci Ivana Pavelić.

(www.icv.hr, vg)

 

Menu Title
Skip to content