U Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Zdencima Majčin dan obilježen je posebnim aktivnostima

Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Zdenci obilježila je Majčin dan na poseban način. Kako su rekli iz škole, Majčin dan je poseban dan u godini kojim se slavi majčinstvo i zato ga ova škola svake godine slavi na poseban način:

– Prije nekoliko tjedana proslavili smo Dan očeva (gledanje filmova-kino u školi), a nešto posebno željeli smo učiniti i za naše mame. Organizirali smo dvije središnje aktivnosti koje smo podijelili u dva dana. Prvi dan bio je posvećen tečaju šminkanja. Tu smo u pomoć pozvali Elizabetu Prevolšek, frizerku, manikerku i vizažisticu koja radi u Zdencima. Ona nam je objasnila kako nanositi šminku. Modeli su bili naše mame, a majstori šminke bila su djeca. Moramo priznat da su rezultati bili odlični. Drugi dan proslave organizirali smo ručak za naše mame. U pripremi ručka sudjelovala su djeca uz pomoć vjeroučiteljice Klaudije Nekić i učiteljice Danijele Mikić– kaže ravnateljica zdenačke osnovne škole Ivana Pavelić te naglašava kako su svi ovim danom puno toga naučili:

– Naučili smo zaista puno, od postavljanja blagdanskog stola, izrade aranžmana i pripreme ručka u tri slijeda. Dio je to i našeg projekta izvannastavnih aktivnosti ”Učimo kuhati i pravilno postupati” kojega vode spomenute učiteljice, a kojega podupire i Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Ove aktivnosti iziskivale su ulaganje dodatnog napora i veliku angažiranost učiteljice Danijele i naše vjeroučiteljice Klaudije, ali, ništa nije teško kada budete nagrađeni velikim odazivom naših učenika koji su ovim aktivnostima bili oduševljeni. Svemu ovome dali smo i humanitarnu notu. Naime, učenici su imali prilike kupiti bon u vrijednosti jednog eura koji je bio i ulaznica za tečaj šminkanja ili restoran. Sav prihod od kupljenih bonova ići će za projekt “Škole za Afriku”– zaključila je Pavelić.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)
Menu Title
Skip to content