U mjestu Grudnjak kod Zdenaca otvoren novi ribički dom Športskog ribolovnog društva “Linjak”

Danas (nedjelja) se u ranim jutarnjim satima u Zdencima okupilo 80-ak ljubitelja ribolova na tradicionalnom Ribičkom kupu u organizaciji Športskog ribolovnog društva “Linjak” Zdenci, a u povodu Dana općine. Uoči početka natjecanja održana je mala svečanost otvorenja novog Ribičkog doma društva kojem su nazočili zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić te predsjednik općinskog Vijeća Jurica Kiris.

Ribolovcima te posebnom svojim članovima prvi se obratio predsjednik ŠRD “Linjak” Murat Durmiši naglasivši kako je posebno sretan što je ovogodišnje natjecanje započelo u novom domu.

– Ove godine održava se naš 23. tradicionalni ribički Kup, možda jedan od najdugovječnijih na ovim prostorima i zato sam posebno sretan što smo ga započeli otvorenjem našeg novog Ribičkog doma. Hvala Općini i načelniku Tomislavu Durmiću koji su nam ovo omogućili, a mi ćemo se i dalje truditi da svojim radom budemo ponos i veliki promotor naše općine. Hvala svim prijateljima ribolovcima koji su se po ovom lošem vremenu odazvali, ali iskreno to nama ribičima puno i ne smeta– rekao je Durmiši, a potom se obratio načelnik Tomislav Durmić, vidno sretan i zadovoljan sjajnim izgledom novog ribičkog zdanja:

– Uređenje ovog doma započelo je prošle godine u rujnu, a sada je i završeno na veselje, reći ću ne samo naših ribiča, nego i mene osobno i vjerujem svih Zdenčana. Drago mi je da smo se okupili u ovako velikom broju i zahvaljujem se ŠRD Linjak na dugogodišnjoj ustrajnosti u organizaciji ovog natjecanja– rekao je Durmić, a potom je novi Ribički dom i Kup otvorio zamjenik župana VPŽ Marijo Klement:

– Na sreću i osobno sam ribolovac pa znam kako i što rade ribički klubovi po cijeloj županiji i moram priznati da ovakvo prekrasno zdanje nema nitko na našem području. Stoga, čestitam načelniku Durmiću, predsjedniku i svim ribičima što su zajednički iznjedrili ovaj objekt koji je zlata vrijedan. Svim ribičima želim bistro i uživajte u ribolovu– rekao je Klement, a potom su ribiči koji su pristigli iz svih pet slavonskih županija krenuli na table.

(www.icv.hr, vg)

U mjestu Grudnjak kod Zdenaca otvoren novi ribički dom Športskog ribolovnog društva “Linjak”

Menu Title
Skip to content