Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Zdenci uspješno je kraju privela projekt “Učimo kuhati i pravilno postupati”

Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Zdenci uspješno je privela kraju projekt ”Učimo kuhati i pravilno postupati”. Riječ je o jednom od školskih projekata kojemu je financijsku potporu pružilo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

– Ovim projektom smo radili na razvijanju brojnih vještina i kompetencija povezanih s kupovanjem i pripremanjem hrane te odgovornim postupanjem s namirnicama. Projektom su u aktivnosti uključeni svi zainteresirani učenici od 5. do 8. razreda. Financijska potpora Ministarstva dobro nam je došla jer smo uspjeli opremiti kuhinju kombiniranom pećnicom, posuđem i potrebnim namirnicama. Učenici su naučili pripremati jednostavna sezonska jela, sastavljali su popis za kupovinu te računali sve troškove povezane s kupovinom. Naučili su što je to kompostiranje te kako napraviti i upotrijebiti kompost. Osim puno naučenoga, ovaj projekt je imao i svoju odgojnu vrijednost. Usmjerili smo pozornost na racionalni izračun troškova, a shvatili smo kako se u kuhinju puno toga može ponovno upotrijebiti i iskoristiti. S projektom ćemo nastaviti i iduće školske godine jer su se i učenici izjasnili da bi željeli nastaviti s aktivnostima– rekla je ravnateljica škole profesorica Ivana Pavelić te naglasila kako je vjeroučiteljica Klaudija Nekić ovaj projekt izradila za Ministarstvo te je bila i provoditelj svih aktivnosti.

Za potrebe projekta izrađena je i web stranica koju su uređivali učenici pod mentorstvom učiteljice informatike Danijele Mikić. Za sudjelovanje u aktivnostima učenicima su podijeljene pohvalnice, a svaki polaznik dobio je i svoju osobnu knjigu recepata koji su isprobani tijekom rada na projektu.

(www.icv.hr, vg)

Menu Title
Skip to content